Mama?

Het aroma van je cappuccino vergezelt je als een vertrouwde vriend in de ochtendchaos, croissantkruimels verspreiden zich met gemorste melk over de ontbijttafel, net zo gefragmenteerd als je gedachten. Een verstrooide knuffel, vluchtige zoenen, plakkerige vingertoppen die verdwalen op je lievelingsjeans. Snel afwisselend gegiechel en gesnik als dagelijkse soundtrack. Een tandeloze glimlach, een onopzettelijke elleboog tegen je kin, zwarte vegen mascara in je linkerwenkbrauw.

WAT VOEL JE?

Jouw grootste geluk, maar ook af en toe een stiekeme steek van onbestemd verlangen, op de voet gevolgd door sluimerend schuldgevoel. Voorzichtig zoek je jezelf in de fragiele seconden die je hebt, maar de tijd voor verstoppertje ontbreekt. Je ademhaling gaat verloren in het haastig bijbenen van je eigen leven, diep vanbinnen het geluid van je stem gedempt. In je angst om momenten te missen, vergeet je hoe onmisbaar je bent voor jezelf.

SLUIT JE OGEN. BEELD JE IN.

 

Waterstralen strelen de stramheid van je schouders, na een omhelzing in donzen dekens. Fluitende vogels en het achtergrondgeruis van een wakker wordende stad. Je pen trekt cirkels in je schrift om woorden die er toe doen. De verleidelijke geur van koffiebonen hangt nog steeds in de keuken, maar staat garant voor genot in plaats van vermoeidheid te verdrijven. Een handje tegen jouw vingers gekruld. Huid tegen huid, versmolten en toch los van elkaar, gemaakt van dezelfde liefde. Allebei klaar om samen tussen de sterren te dansen en het universum voor jullie te winnen (maar wel nog steeds met zwarte vegen mascara in je linkerwenkbrauw).

Als je moeder wordt,
verandert alles in één klap.

 

In een vingerknip staat de wereld ondersteboven en kleuren de wolken roze. Je geniet met volle teugen, maar ergens in die aardverschuiving verdwijnt er een stukje van jezelf dat af en toe naar boven komt. Het is een terugkerend gevoel dat ‘s avonds aan je mouw trekt als je uitgeteld op de bank ligt, dat je zachtjes wakker schudt en je herinnert aan al je dromen. Aan wie je werkelijk bent.

Bij MTJ mag je dat gevoel volgen en ontdekken. Samen keren we terug naar de kern, de essentie van ons instinct. Naar al het moois dat het moeder zijn in ons heeft opgewekt en hoe dat ons inspireert om helemaal te worden wie we zijn. MTJ is een plek waar je wordt aangemoedigd om je eigen pad te bewandelen, waar je alles moedig mag uitproberen, uitbundig op avontuur gaat. Of dat nu in lotushouding is met een glas wijn ernaast, of je kickboksend met gebalde vuisten je belemmerende overtuigingen de ring uitslaat. Met een lach en een traan. Alles kan, en we doen het samen.

Bij MTJ krijg je alle ruimte om voor jezelf te zorgen en naar jezelf te luisteren. Zodat je weer bewust hoort, ziet en voelt waar je heen wil en krachtige keuzes kan maken – voor jezelf – en zo ook voor je gezin.  

MTJ is er voor jou – als sterke moeder, als moedige vrouw en als liefdevol mens. Zodat je straalt als nooit tevoren, omdat je zo helder verbonden bent met jezelf en niet meer eindeloos verlangt, maar het lef hebt om midden in het leven van je dromen te staan.

Klaar om met jouw
journey te starten?

Liefs Hellen

OVER HELLEN

Hi! Ik ben Hellen Lopez, oprichtster van Mom. the journey en mama van mijn zoontje Given.

Het moederschap heeft veel in mij losgemaakt: ik viel head over heels in love met het moederschap maar ik merkte dat ik mezelf even moest terugvinden.

Het is zo belangrijk om er ook voor jezelf te blijven zijn en het jezelf te gunnen om je dromen achterna te gaan. Met het moederschap als inspiratiebron en een verlangen om te verbinden met gelijkgestemde vrouwen is Mom. the journey ontstaan: een plek om op adem te komen en energie te krijgen door je hart te volgen.

Dus, naast mama van Given, ben ik ook helemaal mezelf,
en dit is typisch Hellen:

Mijn Colombiaanse roots zijn niet meer te ontkennen als de volumeknop opengedraaid wordt, maar dat is helaas niet het geval in de keuken.

Ik kreeg mijn eerste zoen toen ik nog op de basisschool zat van mijn man #wegowayback

Van kleins af aan heb ik een fascinatie voor de maan. In het bijzonder met volle maan.

Ik eet graag gezond maar voor een hapje pastel de nata en een pizza funghi met artisjokken maak ik met alle liefde een uitzondering.

Het is altijd een verrassing wat mijn laatst afgespeelde track was: een meditatie of 90’s hiphop

En er is nog veel
meer te ontdekken…

Hellen