Uit je comfort-zone

Jarenlang voelde mijn comfort zone warm, vertrouwd en veilig. Maar dat comfortabele gevoel veranderde de laatste tijd steeds meer in een onbestemd verlangen naar méér.

Ik merkte dat ik steeds meer de grens van mijn ‘zone’ opzocht, tot ik plots aan het randje stond, maar er niet vanaf durfde te springen. In mijn hoofd verzon ik wel 1001 verhalen waarom ik het niet moest doen, stuk voor stuk perfecte excuses om comfortabel te blijven staan.

De drang om naar buiten te treden werd groter dan de twijfels en onzekerheden, zelfs in deze bizarre tijd. Op een gegeven moment was het moeilijker om stil te blijven zitten in die zo vertrouwde omgeving dan om het avontuur van het leven aan te gaan. Vandaag kies ik bewust om me te laten meevoeren met de natuurlijke stroom van het leven.

Want groeien is kiezen voor je dromen in plaats van toe te geven aan angsten. Door te groeien verlaat je je comfort zone niet, maar maak je hem alleen maar groter en kun je vrijer bewegen. Ik geloof dat wanneer we groeien, we naar verloop van tijd zullen bloeien en ons hart een sprongetje maakt omdat we doen waar ons hart ligt. Dat is ook wat ik mijn zoontje met heel veel liefde graag mee wil geven door het te laten zien en dat is spannend!

Knaagt er bij jou ook iets? Een gevoel dat dingen anders mogen, dat je dingen anders zou willen? Een onbestemd verlangen?

Wat komt jouw comfortzone je vandaag vertellen en… ben je bereid om te luisteren?